Kinesiska forskare förvandlar alkohol till hälsodryck

I en utveckling som går emot allt sunt förnuft så har kinesiska forskare upptäckt en gen som kan göra alkohol ofarlig för levern. I bästa fall kan alkohol rentav göras nyttig för organet, och hjälpa till att skydda mot allvarliga sjukdomar, som cancer och leversvikt.

Forskningsteamet har lyckats använda den nyupptäckta genen i råttor för att förvandla alkohol istället för fett. Och det är bland annat på grund av att alkohol orsakar fettuppbyggnad i levern som det är farligt för hälsan.

- Vi är på gränsen att omvandla smutsig energi till ren energi, säger Chen Yan, professor och huvudforskare för studien. Det är dags att vi gör samma förändring i våra egna kroppar också, och omvandlar fett till glykogen.

Det här genombrottet skulle möjligen kunna omformateras till ett piller som man tar i samband med alkohol, vilket skulle förbättra genens effekter och förhindra fettuppbyggnader i levern.

Hittills har de bara nått positiva resultat på råttor, och inga mänskliga tester är ännu planerade. Så det kanske är bäst att vänta med firandet tills det visat samma effekter på oss som hos försöksdjuren. Hursomhelst, det här måste vara den konstigaste utvecklingen från Asien sen vi läste om hur nudlar blir till elektricitet.